3. Social Good Hackathons

CLUBUL INTELIGENȚEI ARTIFICIALE 2022- AMAZON DEEPRACER HACKATHON

Amazon Web Services te invită să participi gratuit la hackathonul bazat pe cele mai avansate servicii elaborate de AWS în domeniul inteligenței artificiale și anume DeepRacer. Hackathonul este organizat în perioada Februarie 2022 – Mai 2022. 

Profită și tu de ocazia de a învăța cele mai noi tehnologii AWS! Participarea este gratuită. Sunt eligibili studenți din domeniul informaticii. 

Înscrierile se fac aici.

Tema

Hackathonul abordează serviciile Amazon Web Services DeepRacer folosite în cadrul modelelor programabile de mașini virtuale de curse.

Context

Hackathonul își propune să abordeze tehnologiile elaborate de Amazon Web Services DeepRacer pentru a antrena modele de machine learning cu scopul programării unui robot virtual și organizarea unei curse online 3D. 

Participanții vor trebui sa parcurgă 4 lecții ce se vor finaliza cu un test, iar pe baza rezultatelor obținute se vor selecta studenții ce vor lua parte la hackathon. Lecțiile de pregătire vor fi susținute pe platforma talent.nextlab.tech cu ajutorul unui asistent virtual de învățare și va insista atât asupra aspectelor teoretice cât și a celor practice, astfel încât la terminarea lui studenții să aibă un bagaj de cunoștințe care să le permită să abordeze provocarea lansată. Activitățile de învățare vor fi susținute pe parcursul a 4 lecții asincrone. Se recomandă parcurgerea unei lecții pe săptămână. Studenții au la dispoziție două săptămâni de studiu individual pentru a se pregăti pentru testul de evaluare. În cadrul testului participanții vor avea de răspuns la o serie de întrebări și vor pregăti un video pitch.

Înscriere

Se pot înscrie studenții de la licență și masterat din orice universitate. Profită și tu de șansa de a studia participând la hackathon. Înscrierile se fac online pe platforma talent.nextlab.tech. Poți folosi link-ul de mai jos. Dacă nu ai un cont pe  talent.nextlab.tech te rugăm să creezi unul. 

Termenul de înscriere este: 27 Februarie 2022

Pagina de înscriere este: https://talent.nextlab.tech/#/join-hackathon/6200cbf3659decaa030a734a

Cerințe

Studenții care sunt acceptați la hackathon trebuie să îndeplinească următoarele condiții: 

  • să cunoască noțiuni de bazele programării;
  • să vorbească fluent limba engleză;
  • să fie pasionați de învățarea noilor tehnologii ale viitorului.

Module studiate și calendar

  • 10.02.2022 – 27.02.2022 – Sesiune de înscrieri
  • 28.02.2022 – Kick-off Clubul Inteligenței Artificiale – Amazon hackathon
  • 01.03.2022 – 27.03.2022 – Activități de învățare a elementelor de bază în domeniul inteligenței artificiale
  • 28.03.2022 – 10.04.2022 – Pregătire pentru testul de evaluare
  • 11.04.2022 – Susținerea testului pentru participanții ce doresc să participe la cursa DeepRacer
  • 06.05.2022 – 09.05.2022 – Desfășurarea sesiunii de programare cu algoritmi de Machine Learning a roboțelului DeepRacer și susținerea cursei

Ce este un hackathon? Ce este un pitch?

Un hackathon reprezintă o sesiune intensă de învățare pe parcursul căreia studenții trebuie să răspundă unei  provocări. Hackathoanele de pe platforma talent.nextlab.tech sunt precedate de câteva lecții pregătitoare care ajută  studenții să răspundă provocării lansate. Studenții care rezolvă provocarea vor dobândi cunoștinte valoroase pe piața muncii.

Rezolvarea provocării se va demonstra cu ajutorul unui pitch video și eventual, aplicații informatice sau alte materiale digitale. Un pitch video reprezintă un film de maxim 2 minute în care hackathoniștii își prezintă realizările. Pitch-urile vor fi evaluate atât din punct de vedere al conținutului care privește provocarea cât și din punct de vedere al capacității de digital storytelling pe care o demonstrează hackathoniștii. Vă recomandăm să vizitați secțiunea Studenți ca să aflați câteva sfaturi despre cum se realizează un pitch de calitate.

Despre Amazon

Amazon.com, Inc. este o companie multinațională americană de tehnologie care se concentrează pe comerțul electronic, cloud computing, streaming digital și inteligența artificială. A fost denumită „una dintre cele mai influente forțe economice și culturale din lume” și cel mai valoros brand din lume.

Amazon Web Services (AWS) este cea mai cuprinzătoare și mai larg adoptată platformă cloud din lume, oferind peste 200 de servicii complete de la centrele de date la nivel global. Milioane de clienți — inclusiv startup-urile cu cea mai rapidă creștere, cele mai mari întreprinderi și agențiile guvernamentale de top — folosesc AWS pentru a reduce costurile, pentru a deveni mai agili și pentru a inova mai rapid.

Site-ul companiei este: aws.amazon.com

Numărul de studenți acceptati în prima fază: 300 studenți. 

Numărul de locuri disponibile cursă DeepRacer: 50 locuri.

Contact

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta pe web site-ul nostru dar și pe Instagram.