2. Tech hackathons

NXP TECH CHALLENGE

S.C. NXP SEMICONDUCTORS ROMANIA S.R.L. va organiza un hackathon gratuit online pentru  studenții care sunt înscriși în cadrul facultăților din București cu accent pe studenții din  domeniul tehnic. Acesta urmează să se desfășoare în perioada Septembrie – Decembrie 2023.  După aceste cursuri câțiva dintre studenții participanți au posibilitatea de a se angaja în cadrul  companiei care organizează hackathon-ul.

Tema Hackathon-ului:

Acest hackathon urmează să fie bazat pe cunoștințe despre PYTHON, LINUX și EMBEDDED C. Tot  în cadrul acestui hackathon studenții participanți urmează să utilizeze microcontrolere  ATMEGA328PB.

Context:

Scopul hackathon-ului este de a prezenta studenților conceptelor de bază legate de  semiconductori, microcontrolere și limbajele de programare asociate . Aceste concepte din  domeniul tehnologiei vor fi dezvoltate în detaliu în cadrul a patru lecții pregătitoare. După  finalizarea acestor patru lecții, va fi lansată o provocare pe care studenții trebuie să o rezolve în  intervalul de timp stabilit. Lecțiile pregătitoare vor fi disponibile pe platforma talent.nextlab.tech și vor fi susținute de către studenți cu sprijinul unui asistent de învățare. În timpul acestor lecții,  participanții vor fi inițiați în aspectele teoretice ale limbajelor de programare PYTHON, LINUX și  EMBEDDED C. Pe parcursul fiecărei săptămâni, participanții vor parcurge câte o lecție. Timpul  alocat provocării este de două săptămâni.

Înscriere: 

Hackathon-ul este deschis pentru studenții de licență și masterat de la orice universitate din  București. Aceasta este o oportunitate excelentă de a învăța și de a avea o șansă la angajare în  cadrul unei companii cu experiență pe piață. Procesul de înregistrare se realizează online prin  intermediul platformei talent.nextlab.tech.

Vă invităm să accesați acest link pentru a vă înscrie.

Participarea studenților este gratuită.

Termenul limită de înregistrare este: 31 octombrie 2023

Planificarea activităților:

13.11.2023 – 19.11.2023: Bazele plăcii programabile

20.11.2023 – 26.11.2023: Modulul cu senzor infraroșu de obstacole 

27.11.2023 – 03.12.2023: Conectarea unui senzor de temperatură și umiditate

04.12.2023 – 10.12.2023: Conectarea unui releu cu două canale

11.12.2023 – 24.12.2023: Proiect creativ utilizând componentele din kit

Ce este un hackathon? Ce este un pitch? 

Un hackathon reprezintă o experiență foarte bună de învățare, în cadrul căreia studenții trebuie  să abordeze și să rezolve o provocare finală. Hackathon-urile găzduite pe platforma talent.nextlab.tech sunt precedate de mai multe lecții pregătitoare, care sunt concepute pentru  a îi ajuta pe studenți să se pregătească pentru provocarea finală. Rezolvarea acestei provocări  aduce participanților cunoștințe valoroase pentru viitoarea lor carieră. De asemenea, există  posibilitatea ca unii dintre aceștia să fie recrutați de compania care organizează hackathon-ul.

Pentru a demonstra modul în care au abordat provocarea, participanții trebuie să creeze un  video pitch, și, posibil, să dezvolte aplicații sau alte materiale digitale relevante. Un video pitch  reprezintă un videoclip cu o durată maximă de 2 minute în care participanții își prezintă  rezolvarea și realizările lor. Evaluarea pitch-urilor se va concentra atât pe conținutul legat de  provocare, cât și pe abilitatea participanților de a explica ce au realizat.

Pentru a obține mai multe informații despre cum să realizați un pitch de calitate, vă  recomandăm să urmăriți mai multe materiale ajutătoare.

Descriere companie NXP:

NXP România contribuie la crearea de soluții pentru piețele auto, IoT de consum și industriale  prin dezvoltarea de platforme software care integrează componente NXP și software de la  parteneri. În plus, pe lângă dezvoltarea de software, NXP investește și în cercetare ca parte a  programelor de creare a proprietății intelectuale.  

NXP România are peste 20 de ani de experiență în proiectarea, dezvoltarea și inovarea  produselor software. Centrul de excelență din București se concentrează pe două domenii în  continuă transformare: automotive și IoT.”

Site-ul companiei este: https://www.nxp.com

Numărul de locuri disponibile la acest hackathon este de: 20

Contact:

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la adresa:

[email protected]