3. Social Good Hackathons

GLOBALWORTH ROBOTON

Fundația Globalworth te invită să participi gratuit la ROBOTONUL bazat pe tehnologii ale viitorului precum inteligența artificială și robotică ce este organizat în perioada Decembrie 2021 – Mai 2022. Prin participarea la acest hackathon vei avea ocazia să îți echivalezi modulul de practică și să fii premiat în cadrul unei gale organizate la final. 

Învață să programezi roboți umanoizi! Participarea este gratuită. Sunt eligibili studenți din domeniul informaticii. Înscrierile se fac aici

Tema

Hackathonul abordează tehnologia Softbank Robotics folosită în cadrul modelelor programabile de roboți umanoizi Pepper și Nao și acordă studenților șansa de lucra cu ultimele tehnologii elaborate din domeniul roboticii. 

Context

Hackathonul își propune să abordeze tehnologiile Softbank Robotics Choregraphe, C++ / Python SDK pentru a  programa robotul Pepper și robotul Nao. Se vor parcurge 3 lecții la sfârșitul cărora studenții vor primi o provocare la care trebuie să  răspundă cu un pitch realizat pe baza unui proiect. 

Întâlnirile practice pentru lucrul cu roboții se vor desfășura în București. În funcție de situația pandemică, studenților înscriși li se poate solicita certificat verde.

Cursul pregătitor va fi susținut pe platforma talent.nextlab.tech cu ajutorul unui asistent virtual de învățare și va insista atât asupra aspectelor teoretice cât și a celor practice, astfel încât la terminarea lui studenții să aibă un bagaj de cunoștințe care să le permită să abordeze provocarea lansată. Activitățile de învățare vor fi susținute pe parcursul a 3 lecții asincrone. Se recomandă parcurgerea unei lecții pe săptămână. Studenții au la dispoziție două săptămâni de studiu individual pentru a pregăti proiectul solicitat de provocare și un pitch video. 

Înscriere

Se pot înscrie studenții de la licență și masterat din orice universitate. Profită și tu de șansa de a studia participând la  hackathon. Înscrierile se fac online pe platforma talent.nextlab.tech. Poți folosi link-ul de mai jos. Dacă nu ai un cont pe  talent.nextlab.tech te rugăm să creezi unul. 

Termenul de înscriere este: 15 Ianuarie 2022

Pagina de înscriere este: https://talent.nextlab.tech/#/join-hackathon/61bc6a41baa2db5a52371084

Cerințe

Studenții care sunt acceptați la hackathon trebuie să îndeplinească următoarele condiții: 

  • să cunoască noțiuni de bazele programării;
  • să vorbească fluent limba engleză;
  • să fie pasionați de învățarea noilor tehnologii ale viitorului.

Module studiate și calender

  • 15.12.2021-15.01.2022 – Sesiune de înscrieri
  • 16.01.2022-16.04.2022 – Activități pregătitoare în domeniul roboticii sub forma unui cerc de robotică
  • 05.05.2022 – Kick-off hackathon
  • 06.05.2022-20.05.2022 – Realizare proiecte de robotică creativă cu roboți umanoizi
  • 21.05.2022 – Jurizare și premiere în cadrul galei hackathonului

Ce este un hackathon? Ce este un pitch? 

Un hackathon reprezintă o sesiune intensă de învățare pe parcursul căreia studenții trebuie să răspundă unei  provocări. Hackathoanele de pe platforma talent.nextlab.tech sunt precedate de câteva lecții pregătitoare care ajută  studenții să răspundă provocării lansate. Studenții care rezolvă provocarea vor dobândi cunoștinte valoroase pe piața  muncii.

Rezolvarea provocării se va demonstra cu ajutorul unui pitch video și eventual, aplicații informatice sau alte materiale  digitale. Un pitch video reprezintă un film de maxim 2 minute în care hackathoniștii își prezintă realizările. Pitch-urile  vor fi evaluate atât din punct de vedere al conținutului care privește provocarea cât și din punct de vedere al capacității de digital storytelling pe care o demonstrează hackathoniștii. Vă recomandăm să vizitați secțiunea Studenți ca să aflați câteva sfaturi despre cum se realizează un pitch de calitate. 

Despre Fundația Globalworth

Fundația Globalworth a fost înființată în 2018 de Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia, și este o entitate non-profit, fiind independentă de activitățile comerciale ale grupului. Fundația are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri și tehnologie.

Pornind de la ideea că viitorul oricărei societăți este reprezentat de generațiile tinere, fundația se concentrează pe grija pentru oameni, care poate fi susținută prin programe de educație și prin proiecte care le pot îmbunătăți acestora accesul la servicii medicale de calitate, indiferent de categoria socială din care fac parte. La fel de importante sunt și inițiativele care au ca scop construirea de locuri și dezvoltarea de comunități urbane în care oamenii se pot întâlni, pot interacționa și pot găsi împreună soluții care îi ajută pe cei cu nevoi speciale. În completarea acestora, Fundația Globalworth crede în impactul pozitiv al proiectelor care integrează tehnologia, precum incubatoarele dedicate tinerilor și susține finanțarea inovațiilor care, printre altele, pot aduce oamenii împreună.

Mai multe informații sunt disponibile pe site și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram.

Numărul de locuri disponibile la hackathon: 30, în faza finală vor intra 12 studenți. 

Contact

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta pe web site-ul nostru dar și pe Instagram .