S.C. NXP SEMICONDUCTORS ROMANIA S.R.L. va organiza un hackathon gratuit online pentru studenții care sunt înscriși în cadrul facultăților din București cu accent pe studenții din domeniul tehnic. Acesta urmează să se desfășoare în perioada Septembrie – Decembrie 2023. După aceste cursuri câțiva dintre studenții participanți au posibilitatea de a se angaja în cadrul companiei care organizează hackathon-ul.
Tema Hackathon-ului:
Acest hackathon urmează să fie bazat pe cunoștințe despre PYTHON, LINUX și EMBEDDED C. Tot în cadrul acestui hackathon studenții participanți urmează să utilizeze microcontrolere ATMEGA328PB.
Context:
Scopul hackathon-ului este de a prezenta studenților conceptelor de bază legate de semiconductori, microcontrolere și limbajele de programare asociate . Aceste concepte din domeniul tehnologiei vor fi dezvoltate în detaliu în cadrul a patru lecții pregătitoare. După finalizarea acestor patru lecții, va fi lansată o provocare pe care studenții trebuie să o rezolve în intervalul de timp stabilit. Lecțiile pregătitoare vor fi disponibile pe platforma talent.nextlab.tech și vor fi susținute de către studenți cu sprijinul unui asistent de învățare. În timpul acestor lecții, participanții vor fi inițiați în aspectele teoretice ale limbajelor de programare PYTHON, LINUX și EMBEDDED C. Pe parcursul fiecărei săptămâni, participanții vor parcurge câte o lecție. Timpul alocat provocării este de două săptămâni.
Înscriere:
Hackathon-ul este deschis pentru studenții de licență și masterat de la orice universitate din București. Aceasta este o oportunitate excelentă de a învăța și de a avea o șansă la angajare în cadrul unei companii cu experiență pe piață. Procesul de înregistrare se realizează online prin intermediul platformei talent.nextlab.tech.
Vă invităm să accesați acest link pentru a vă înscrie.
Participarea studenților este gratuită.
Termenul limită de înregistrare este: 31 octombrie 2023
Planificarea activităților:
13.11.2023 – 19.11.2023: Bazele plăcii programabile
20.11.2023 – 26.11.2023: Modulul cu senzor infraroșu de obstacole
27.11.2023 – 03.12.2023: Conectarea unui senzor de temperatură și umiditate
04.12.2023 – 10.12.2023: Conectarea unui releu cu două canale
11.12.2023 – 24.12.2023: Proiect creativ utilizând componentele din kit
Ce este un hackathon? Ce este un pitch?
Un hackathon reprezintă o experiență foarte bună de învățare, în cadrul căreia studenții trebuie să abordeze și să rezolve o provocare finală. Hackathon-urile găzduite pe platforma talent.nextlab.tech sunt precedate de mai multe lecții pregătitoare, care sunt concepute pentru a îi ajuta pe studenți să se pregătească pentru provocarea finală. Rezolvarea acestei provocări aduce participanților cunoștințe valoroase pentru viitoarea lor carieră. De asemenea, există posibilitatea ca unii dintre aceștia să fie recrutați de compania care organizează hackathon-ul.
Pentru a demonstra modul în care au abordat provocarea, participanții trebuie să creeze un video pitch, și, posibil, să dezvolte aplicații sau alte materiale digitale relevante. Un video pitch reprezintă un videoclip cu o durată maximă de 2 minute în care participanții își prezintă rezolvarea și realizările lor. Evaluarea pitch-urilor se va concentra atât pe conținutul legat de provocare, cât și pe abilitatea participanților de a explica ce au realizat.
Pentru a obține mai multe informații despre cum să realizați un pitch de calitate, vă recomandăm să urmăriți mai multe materiale ajutătoare.
Descriere companie NXP:
NXP România contribuie la crearea de soluții pentru piețele auto, IoT de consum și industriale prin dezvoltarea de platforme software care integrează componente NXP și software de la parteneri. În plus, pe lângă dezvoltarea de software, NXP investește și în cercetare ca parte a programelor de creare a proprietății intelectuale.
NXP România are peste 20 de ani de experiență în proiectarea, dezvoltarea și inovarea produselor software. Centrul de excelență din București se concentrează pe două domenii în continuă transformare: automotive și IoT.”
Site-ul companiei este: https://www.nxp.com
Numărul de locuri disponibile la acest hackathon este de: 20
Contact:
Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la adresa: