2. Tech hackathons

Loxon Tech Challenge #2 – Oracle SQL & APEX

Loxon a desfasurat Hackathonul “Data Management” si am fost incantati sa vedem interesul, precum si implicarea activa din partea tuturor participantilor. Va multumim!

Dorim sa continuam implicarea Loxon in procesul de instruire al studentilor si formare al colegilor noi cu care Loxon spera sa aiba placerea de a lucra si organizam hackathonul nr. 2, gratuit, cu tematica “SQL & APEX”, bazat pe tehnologii Oracle, în perioada Mar– Apr 2022. Acest eveniment de tip hackathon vă permite să vă apropiați de bazele de date Oracle, de interogarile complexe de date folosind Oracle SQL, de dezvoltarea unei aplicatii web utilizand platforma Oracle APEX.

Toti studentii sunt bineveniti, atat cei care au participat la Hackathonul anterior, cat si studenti interesati de acest nou eveniment. În urma acestui nou eveniment, cei mai buni studenți vor fi angajați de compania Loxon Solutions și vor avea șansa unei cariere de succes în domeniul privilegiat al consultanței de implementare a soluțiilor de tip Data Warehouse / Data Management / Oracle Analytics pentru zona bancară, interacționând cu bănci de renume și cunoscând colegi de proiect din diverse țări și culturi variate.

Tema

Hackathonul nr. 2 organizat de catre Loxon abordează produse Oracle și oferă studenților șansa de a lucra în domeniu la compania Loxon Solutions.

Context

Hackathonul nr. 2 își propune să abordeze produse specifice Oracle, precum: Oracle Database, Oracle SQL, Oracle PL/SQL, produsul Software Oracle SQL Developer și produsul rapid de dezvoltare de aplicații Oracle APEX, pentru a permite unui grup de studenți să ia contact cu domeniul SQL si APEX. Se vor parcurge trei lecții la sfârșitul cărora studenții vor primi o provocare la care trebuie să răspundă cu un pitch realizat pe baza unui proiect.

Cursul va fi susținut pe platforma nextlab.tech cu ajutorul unui asistent virtual de învățare și va insista atât asupra aspectelor teoretice cât și a celor practice astfel încât la terminarea lui studenții să aibă un bagaj de cunoștințe care să le permită să abordeze provocarea lansată. Activitățile de învățare vor fi susținute pe parcursul a trei lecții asincrone. Se recomandă parcurgerea unei lecții pe săptămână. Studenții au la dispoziție două săptămâni de studiu individual pentru a pregăti proiectul solicitat de provocare și un pitch video.

Înscriere

Se pot înscrie studenții de la licență și masterat din orice universitate, indiferent daca au participat la Hackathonul 1 Loxon sau nu. Profită și tu de șansa de a studia participând la acest nou hackathon. Înscrierile se fac online pe platforma talent.nextlab.tech. Puteți folosi link-ul de mai jos. Dacă nu ai un cont pe talent.nextlab.tech te rugăm să creezi unul.

Participarea studentilor este gratuită!

Termenul de înscriere este: 13 martie 2022.

Prerechizite

Studenții care sunt acceptați la acest nou hackathon trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

-să aibă cunoștinte de baze de date (de preferat Oracle database)

-să cunoască noțiuni de bazele programării

-să vorbească fluent limba engleză

-să fie interesați de o carieră în domeniu

Module studiate și calendar

14-20 Mar 2022: Oracle SQL si PL/SQL

21-27 Mar 2022: Oracle APEX

28 Mar-3 Apr 2022: Notiuni avansate de Oracle APEX

4-17 Apr 2022: Realizare challenge

Ce este un hackathon? Ce este un pitch?

Un hackathon reprezintă o sesiune intensă de învățare pe parcursul căreia studenții trebuie să răspundă unei provocări. Hackathoanele de pe platforma talent.nextlab.tech sunt precedate de câteva lecții pregătitoare care ajută studenții să răspundă provocării lansate. Studenții care rezolvă provocarea vor dobândi cunoștinte valoroase pe piața muncii. Unii dintre ei vor fi angajați de către compania care organizează hackathonul.

Rezolvarea provocării se va demonstra cu ajutorul unui pitch video și eventual, aplicații informatice sau alte materiale digitale. Un pitch video reprezintă un film de maxim 2 minute în care hackathoniștii își prezintă realizările. Pitch-urile vor fi evaluate atât din punct de vedere al conținutului care privește provocarea cât și din punct de vedere al capacității de digital storytelling pe care o demonstrează hackathoniștii. Vă recomandăm să vizitați secțiunea studenți ca să aflați câteva sfaturi despre cum se realizează un pitch de calitate.

Despre Loxon Solutions

Loxon Solutions este un partener important Oracle care implementează soluții de Data Management – Data Warehouse, ETL/ELT (integrare de date), Data Marts, Business Intelligence, Advanced Analytics – și care colaborează cu bănci de renume, printre care Isbank și Akbank în Turcia (cele mai mari banci din Turcia), National Bank of Kuwait – una dintre cele mai mari bănci din regiunea Orientului Apropiat și Mijlociu, BBK – Bank of Bahrain and Kuwait, Bank of Jordan, OTP Bank Romania.

Site-ul companiei este : www.loxon.eu

Număr de locuri disponibile la acest nou hackathon: 30

Reprezentant Loxon:

Persoana de legătură care poate oferi detalii suplimentare din partea Loxon este:

Email: [email protected]

Contact:

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta prin email la: [email protected]