2. Tech hackathons

Loxon Tech Challenge – Data Management

Loxon Solutions organizează hackathonul gratuit Data Management bazat pe tehnologii Oracle în perioada Noiembrie 2021 – Ianuarie 2022. Acest eveniment de tip hackathon vă permite să vă apropiați de bazele de date Oracle în Cloud, să înțelegeți cum se pot transfera date dintr-o zona de tabele sursă într-o zonă target, să analizați datele în vederea dezvoltării unor rapoarte pentru utilizatorii de business, să optimizați performanța de interogare a datelor din bazele de date Oracle.

În urma acestui eveniment, cei mai buni studenți vor fi angajați de compania Loxon Solutions și vor avea șansa unei cariere de succes în domeniul privilegiat al consultanței de implementare a soluțiilor de Data Management pentru zona bancară, interacționând cu bănci de renume și cunoscând colegi de proiect din diverse țări și culturi variate.

Înscrierile se fac aici.

Tema

Hackathonul abordează produse Oracle de Data Management, chiar și Cloud, și oferă studenților șansa de a lucra în domeniu la compania Loxon Solutions.

Context

Hackathonul își propune să abordeze produse specifice Oracle, precum: Oracle Database, Oracle SQL, Oracle PL/SQL, produsul Software Oracle SQL Developer și (opțional) produsul rapid de dezvoltare de aplicații Oracle APEX, pentru a permite unui grup de studenți să ia contact cu domeniul Data Management. Se vor parcurge trei lecții la sfârșitul cărora studenții vor primi o provocare la care trebuie să răspundă cu un pitch realizat pe baza unui proiect.
Cursul va fi susținut pe platforma nextlab.tech cu ajutorul unui asistent virtual de învățare și va insista atât asupra aspectelor teoretice cât și a celor practice astfel încât la terminarea lui studenții să aibă un bagaj de cunoștințe care să le permită să abordeze provocarea lansată. Activitățile de învățare vor fi susținute pe parcursul a trei lecții asincrone. Se recomandă parcurgerea unei lecții pe săptămână. Studenții au la dispoziție două săptămâni de studiu individual pentru a pregăti proiectul solicitat de provocare și un pitch video.

Înscriere

Se pot înscrie studenții de la licență și masterat din orice universitate. Profită și tu de șansa de a studia participând la hackathon. Înscrierile se fac online pe platforma talent.nextlab.tech. Puteți folosi link-ul de mai jos. Dacă nu ai un cont pe talent.nextlab.tech te rugăm să creezi unul.

Participarea studentilor este gratuită!

Termenul de înscriere este: 29 Noiembrie 2021

Pagina de înscriere este: https://talent.nextlab.tech/#/join-hackathon/618926705d056e4f63f15ba3

Prerechizite

Studenții care sunt acceptați la hackathon trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să aibă cunoștinte de baze de date (de preferat Oracle database)
  • să cunoască noțiuni de bazele programării
  • să vorbească fluent limba engleză
  • să fie interesați de o carieră în domeniu

Module studiate și calendar

29 Noiembrie – 03 Decembrie: Introducere în Oracle Cloud, activarea de Oracle Database în Oracle Cloud, conectarea și încărcarea de date în tabelele Oracle folosind Oracle SQL Developer
06 – 10 Decembrie: Elemente fundamentale în Oracle SQL și PL/SQL
13 – 16 Decembrie: Câteva concepte mai avansate de SQL și PL/SQL, precum și Oracle APEX
17 Decembrie – 13 Ianuarie: Realizare challenge

Ce este un hackathon? Ce este un pitch?

Un hackathon reprezintă o sesiune intensă de învățare pe parcursul căreia studenții trebuie să răspundă unei provocări. Hackathoanele de pe platforma talent.nextlab.tech sunt precedate de câteva lecții pregătitoare care ajută studenții să răspundă provocării lansate. Studenții care rezolvă provocarea vor dobândi cunoștințe valoroase pe piața muncii. Unii dintre ei vor fi angajați de către compania care organizează hackathonul.

Rezolvarea provocării se va demonstra cu ajutorul unui pitch video și eventual, aplicații informatice sau alte materiale digitale. Un pitch video reprezintă un film de maxim 2 minute în care hackathoniștii își prezintă realizările. Pitch-urile vor fi evaluate atât din punct de vedere al conținutului care privește provocarea cât și din punct de vedere al capacității de digital storytelling pe care o demonstrează hackathoniștii. Vă recomandăm să vizitați secțiunea studenți ca să aflați câteva sfaturi despre cum se realizează un pitch de calitate.

Despre Loxon Solutions

Loxon Solutions este un partener important Oracle care implementează soluții de Data Management – Data Warehouse, ETL/ELT (integrare de date), Data Marts, Business Intelligence, Advanced Analytics – și care colaborează cu bănci de renume, printre care Isbank și Akbank în Turcia (cele mai mari banci din Turcia), National Bank of Kuwait – una dintre cele mai mari bănci din regiunea Orientului Apropiat și Mijlociu, BBK – Bank of Bahrain and Kuwait, Bank of Jordan, OTP Bank Romania.

Site-ul companiei este : www.loxon.eu

Număr de locuri disponibile la hackathon: 25

Reprezentant angajator

Persoana de legătură care poate oferi detalii suplimentare din partea angajatorului este:
[email protected]

Contact

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta pe această pagină.