1. Tech hackathons

SAP TECH CHALLENGE ABAP, ABAP RESTful Application Programming Model în contextul SAP Business Technology Platform și SAP S/4HANA Cloud

SAP ROMANIA SRL organizează hackathonul gratuit ABAP în perioada Noiembrie-Decembrie 2021. În urma cursului, cei mai buni studenți vor fi angajați de compania SAP și vor avea șansa unei cariere de succes în domeniul privilegiat al consultanței ERP (Enterprise Resource Planning).

Înscrierile se fac aici.

Tema

Hackathonul abordează tehnologia SAP ABAP, ABAP RESTful Application Programming Model disponibilă în SAP Business Technology Platform și SAP S/4HANA Cloud, și oferă studenților șansa de a lucra în domeniu la compania SAP.

Context

Hackathonul își propune să abordeze tehnologia ABAP, ABAP RESTful Application Programming Model pentru a permite unui grup de studenți să ia contact cu domeniul consultanței ERP. Se vor parcurge patru lecții la sfârșitul cărora studenții vor primi o provocare la care trebuie să răspundă cu un pitch realizat pe baza unui proiect.

Cursul va fi susținut pe platforma talent.nextlab.tech cu ajutorul unui asistent virtual de învățare și va insista atât asupra aspectelor teoretice cât și a celor practice, astfel încât la terminarea lui studenții să aibă un bagaj de cunoștințe care să le permită să abordeze provocarea lansată. Activitățile de învățare vor fi susținute pe parcursul a patru lecții asincrone. Se recomandă parcurgerea unei lecții pe săptămână. Studenții au la dispoziție două săptămâni de studiu individual pentru a pregăti proiectul solicitat de provocare și un pitch video.

Înscriere

Se pot înscrie studenții de la licență și masterat din orice universitate. Profită și tu de șansa de a studia participând la hackthon. Înscrierile se fac online pe platforma talent.nextlab.tech. Poți folosi link-ul de mai jos. Dacă nu ai un cont pe talent.nextlab.tech te rugăm să creezi unul.

Participarea studenților este gratuită!

Temenul de înscriere este: 30 Octombrie 2021.

Pagina de înscriere este: https://talent.nextlab.tech/#/join-hackathon/6156ae69674ccfd21bc2f5cb

Cerințe

Studenții care sunt acceptați la hackathon trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să aibă cunoștințe de baze de date
  • să cunoască noțiuni de bazele programării
  • să vorbească fluent limba engleză
  • să fie interesați de o carieră în domeniu

Module studiate și calendar

01 – 07 Noiembrie: Introducere în ABAP

08 – 14 Noiembrie: Introducere în ABAP RESTful

15 – 21 Noiembrie: Creare Core Data Services (CDS) Data Model

22 – 28 Noiembrie: Creare Service Consumption Model

29 Noiembrie – 12 Decembrie: Realizare challenge

Ce este un hackathon? Ce este un pitch?

Un hackathon reprezintă o sesiune intensă de învățare pe parcursul căreia studenții trebuie să răspundă unei provocări. Hackathoanele de pe platforma talent.nextlab.tech sunt precedate de câteva lecții pregătitoare care ajută studenții să răspundă provocării lansate. Studenții care rezolvă provocarea vor dobândi cunoștinte valoroase pe piața muncii. Unii dintre ei vor fi angajați de către compania care organizează hackathonul.

Rezolvarea provocării se va demonstra cu ajutorul unui pitch video și eventual, aplicații informatice sau alte materiale digitale. Un pitch video reprezintă un film de maxim 2 minute în care hackathoniștii își prezintă realizările. Pitch-urile vor fi evaluate atât din punct de vedere al conținutului care privește provocarea cât și din punct de vedere al capacității de digital storytelling pe care o demonstrează hackathoniștii. Vă recomandăm să vizitați secțiunea Studenți ca să aflați câteva sfaturi despre cum se realizează un pitch de calitate.

Despre SAP

SAP este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 440.000 de clienți în 180 de țări, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuind la simplificarea proceselor de business și oferind platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile. 77% dintre toate tranzacțiile la nivel global trec printr-un sistem SAP.

Pentru a afla mai multe despre acțiunile de CSR ale SAP, vă rugăm să consultați eBook-ul nostru sau să ne urmăriți pe social media # SAP4good.

Despre SAP România

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 19 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a peste 714 de angajați.

Site-ul companiei este : www.sap.com

Numărul de locuri disponibile la hackathon: 20

Reprezentant angajator

Persoana de legatură care poate oferi detalii suplimentare din partea angajatorului este:

liviu-virgiliu.chirita@sap.com

Contact

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta pe această pagină.