1. Tech hackathons

Banking for future challenges – TechShapers

ASSECO SEE organizează hackathonul gratuit ORACLE TechShapers în perioada Noiembrie-Decembrie 2021. În urma cursului, cei mai buni studenți au șansa de a fi angajați de compania ASSECO și vor avea posibilitatea unei cariere de succes în domeniul consultanței IT pentru business bancar.

Înscrierile se fac aici.

Tema

Hackathonul abordează tehnologia ORACLE (PL\SQL, Oracle Forms, Oracle Reports) folosită pentru implementarea de servicii bancare, context în care compania ASSECO își desfășoară activitatea curentă cu bănci din România.

Context

Hackathonul își propune să abordeze tehnologia ORACLE pentru a permite unui grup de studenți să ia contact cu domeniul consultanței IT pentru banking. Se vor parcurge mai multe lecții la sfârșitul cărora studenții vor primi o provocare la care trebuie să răspundă cu un pitch realizat pe baza unui proiect.

Cursul va fi susținut pe platforma talent.nextlab.tech cu ajutorul unui asistent virtual de învățare și va insista atât asupra aspectelor teoretice cât și a celor practice astfel încât la terminarea lui studenții să aibă un bagaj de cunoștințe care să le permită să abordeze provocarea lansată. Activitățile de învățare vor fi susținute pe parcursul a patru lecții asincrone. Se recomandă parcurgerea unei lecții pe săptămână. Studenții au la dispoziție două săptămâni de studiu individual pentru a pregăti proiectul solicitat de provocare și un pitch video.

Înscriere

Se pot înscrie studenții de la licență și masterat din orice universitate. Profită și tu de șansa de a studia participând la hackathon. Înscrierile se fac online pe platforma talent.nextlab.tech. Puteți folosi link-ul de mai jos. Dacă nu ai un cont pe talent.nextlab.tech te rugăm să creezi unul.

Participarea studenților este gratuită!

Termenul de înscriere este: 6 Noiembrie 2021.

Pagina de înscriere este: https://talent.nextlab.tech/#/join-hackathon/615a9fad560eab158cd50a64

Prerechizite

Studenții care sunt acceptați la hackathon trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să aibă cunoștinte de baze de date
  • să cunoască noțiuni de bazele programării
  • să vorbească limba engleză
  • să cunoască noțiuni de bază din domeniile financiar/contabil și bancar
  • să fie interesați de o carieră în domeniu

Module studiate și calendar

  • 08 – 14 Noiembrie: Introducere în SQL/ PLSQL, variabile, cursoare, excepții
  • 15 – 21 Noiembrie: Funcții, proceduri, pachete, triggeri, indecși, constrângeri
  • 22 – 28 Noiembrie: Clienți, Conturi, Depozite, Carduri, Credite, Dobândă, Comisioane
  • 29 Noiembrie – 05 Decembrie: Contabilitate bancară
  • 06 – 19 Decembrie: Realizare challenge

Ce este un hackathon? Ce este un pitch?

Un hackathon reprezintă o sesiune intensă de învățare pe parcursul căreia studenții trebuie să răspundă unei provocări. Hackathoanele de pe platforma talent.nextlab.tech sunt precedate de câteva lecții pregătitoare care ajută studenții să răspundă provocării lansate. Studenții care rezolvă provocarea vor dobândi cunoștinte valoroase pe piața muncii. Unii dintre ei vor fi angajați de către compania care organizează hackathonul.

Rezolvarea provocării se va demonstra cu ajutorul unui pitch video și eventual, aplicații informatice sau alte materiale digitale. Un pitch video reprezintă un film de maxim 2 minute în care hackathoniștii își prezintă realizările. Pitch-urile vor fi evaluate atât din punct de vedere al conținutului care privește provocarea cât și din punct de vedere al capacității de digital storytelling pe care o demonstrează hackathoniștii. Vă recomandăm să vizitați secțiunea studenți ca să aflați câteva sfaturi despre cum se realizează un pitch de calitate.

Despre ASSECO

ASEE este cel mai mare operator din sud-estul Europei în ceea ce privește veniturile obținute din vânzările de software și servicii și un jucător de top în domeniul bancar. Compania s-a dezvoltat ca urmare a integrării experienței, cunoștințelor și soluțiilor marilor companii IT din segmentul principal care operează în regiunea SEE și în Turcia. Grupul ASEE, care este listat la bursa de la Varșovia, a fost fondat în aprilie 2007. Cu aproape 2.900 de angajați dedicați în regiune, Grupul ASEE, care include ASSECO SEE și Payten, operează în 23 de țări.

În prezent, peste 10 bănci din cele mai mari 15 din sud-estul Europei sunt deja clienți ai ASSECO SEE.

A fi consultant în domeniul dezvoltării de software bancar este un privilegiu pe care puține persoane au șansa să îl aibă având în vedere complexitatea și schimbările permanente de adaptare la cadrul legislativ sau la cerințele pieței.

Site-ul companiei este: see.asseco.com

Număr de locuri disponibile la hackathon: 20

Reprezentant angajator

Persoana de legătură care poate oferi detalii suplimentare din partea angajatorului este:

bogdan.savu@asseco-see.com

Contact

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta pe această pagină.